top of page

 

Pianolessen voor 4 jaar oud kinderen

Kinderen van vier jaar zijn welkom om pianolessen te proberen!

 

De pianolessen voor jonge kinderen bestaan ​​uit speelse en gepersonaliseerde activiteiten gebaseerd op verschillende pedagogische benaderingen en principes zoals Montessori, Kodály en Suzuki.  

 

Met ondersteuning van kleuren en alternatieve notenweergave kunnen jonge kinderen hun eerste melodieën leren spelen. Het biedt een uitstekende basis voor toekomstige muziekontwikkeling, hetzij op de piano of op een ander instrument.

 

De lessen voor kinderen vanaf 4 jaar zijn een uitstekende aanvulling op de eerste jaren van het basisonderwijs. Tijdens de pianolessen leren de kinderen niet alleen muziek maar ook de basisbeginselen van wiskunde, oefenen ze met lezen en schrijven van links naar rechts, oefenen ze het visuele, spier- en auditieve geheugen uit, vergroten ze hun aandachtsspam, verbeteren ze hun fijne motoriek en verbeteren ze de oog- en handcoördinatie. , naast vele andere vaardigheden.

Het is van belang om bewust te zijn van de belangrijke rol die ouders spelen in de muzikale ontwikkeling van kinderen en de ondersteuning die kinderen nodig hebben bij het oefenen thuis. Het is ideaal wanneer de ouder(s) aanwezig kunnen zijn of zelfs deel kunnen uitmaken van onze eerste lessen om te begrijpen wat het kind thuis dient te doen en wat de doelen zijn.

Als uw kind jonger dan 4 jaar is, maar interesse toont in piano, zingen of dansen en kleuren en cijfers kan identificeren, kunnen we het proberen!  Veel pianisten van wereldklasse hebben op 2-jarige leeftijd blijk gegeven van sterke capaciteiten!

Pianolessen voor 6+

De lessen voor 6-jarigen leggen sterk de nadruk op het leren spelen op gehoor en het introduceren van notenlezen. 
Studenten worden aangemoedigd om te leren spelen met akkoordsymbolen en met muzieknotatie.  

 

Er ligt een sterkere nadruk op het ontwikkelen van goede technische gewoonten en op het deelnemen aan verschillende klasprojecten en het samen spelen in duet met andere studenten.

 

In deze periode wordt er veel aandacht besteed aan het helpen vinden van hun pad en voorkeuren in de muziek.

 Pianolessen voor 10+

Lessen voor kinderen ouder dan 10 jaar en tieners zijn gebaseerd op de persoonlijke smaak en ambities van elke leerling. Voor de een ligt de nadruk misschien sterk op klassieke muziek en voor de ander op pop of het maken van eigen muziek. Sommige leerlingen hebben op deze leeftijd al een heel duidelijk idee van wat ze willen spelen en waarom. Door zich te verdiepen in hun favoriete muziekstijl, spelen meer gedetailleerde techniek en theorie een grotere rol.

Algemene info

 

  • De lessen vinden plaats in mijn thuisstudio in Vinkhuizen en kan worden gevolgd in het Nederlands, Engels of Spaans.

  • Lesdagen zijn Maandag, Woensdag, Vrijdag tussen 12:30 en 18:30 uur en Zaterdag vanaf 09:00 tot 13:00 uur.

  • Alle lessen zijn individuele lessen. Voor bepaalde projecten kunnen de lessen voor een duet zijn.

  • Seizoen 2024-2025 van 02-09-2024 tot 27-06-2025.

  • Info over tarieven kan je hier vinden

Bent u geïnteresseerd in lessen voor uw kind of heef je vragen over? Neem contact op voor een proefles

bottom of page